Siirry pääsisältöön

Kun ei menekään putkeen

Täsmennetään heti alkuun, että sukitus etenee kuin tanssi! Kaikki hoituu. Mutta tässä ympärillä ei sitten menekään ihan putkeen.






Aiemmin mainitsemani keittiön viemärin "kuoppa" siis todella osoittautui reiäksi. Odottelimme torstaipäivän timanttisahaajaa, joka ei saapunutkaan ja reiän todellinen luonne piinasi koko viikonlopun. Todella piinasi ja painoi, uniin asti.

Aamuseitsemän jälkeen maanantaina vastaanotin sitten reippaan yksilön, joka useamman tunnin poraili ja lopulta kantoi ison laatan lattiaa talosta ylös ja ulos. Yksi lattialämmitysputki jouduttiin katkaisemaan, mutta siitä tuonnempana.



Tämä kuva on varoitus kaikille vanhassa talossa asuville. Rempatkaa ne viemärinne ajoissa. Suurin osa meidän viemäreistämme oli vallan mainiossa kunnossa, mutta tämä sitten ei. 


Jep. Putkessa ei ollut "reikää" vaan siitä oli kadonnut koko pohja noin puolen metrin matkalta. Jippiaijei. Tässä kohtaa, kun timanttisahaajan ja sukitustyyppien kanssa ihmettelimme putken pätkää pakettiauton takaosassa, lähti talosta myös nuohooja (NIISSÄ putkissa ei sitten ollut ongelmia. Tai hän ei uskaltanut ehkä muutakaan sanoa). Putkenrassausviikot.

Juu, se ikävä tilanne siis aktualisoitui eli keittiön viemäri on vuotanut laajemmin ja ehkä kauemmin kuin ajateltiin. Huomenna tulee kosteusmittaaja ja sen jälkeen voidaan sitten päätellä, joudutaanko lattiaa avaamaan pidemmältäkin matkalta. Ehkä ei.

Hyvä uutinen oli se, että siitä hajonneesta kohdasta eteenpäin putki kyllä pystytään sukittamaan. Se putsattiin ihan kuntoon. Mikään priima siitä ei tullut, koska sitä ei ihan täysillä harjattu, mutta ne pienet epätasaisuudet ovat sen verran hyvin piilossa, että tuskin meidän tulevat vieraamme niistä häiriintyvät. Hajonnut pätkä korvataan muoviputkella joka tapauksessa.

Yhden vessan viemärissä oli myös halkeama, mutta se oli putken yläosassa eikä siis ole vuotanut eikä haitannut sukitusta. Jee.




Sukitustyypit olivat töissä pitkälle iltaan ja jättivät taas yhden kompressorin käynnistelemään itseään yöksi pihalle, onneksi tällä kertaa aivan toiseen päähän taloa. Kun he olivat lähteneet, alkoi puolen tunnin kuluttua kauhea meteli alakerrasta. Ihan kauhea. Soitin saman tien sukitustyypille, joka pyysi tarkistamaan, onko kompressori päällä. Sillä hetkellä ei ollut. Ja samalla paikallistin itse ongelman alakertaan: ilmeisesti se katkaistu lattialämmitysputki oli päästänyt patteriverkoston paineen nollaan. (Vaikka suljin kierron...kai) ja kiertovesipumppu se siellä leikkasi kiinni. Jeejee. Siitä sitten virta pois ja se hiljeni. JEEJEE.  En edes uskalla nyt illalla ajatella, että hajosiko se.



Lattiassa on  betonia, styroksia ja lisää betonia. Lattialämmitys on mennyt tuossa ylimmässä osiossa. 


Illalla kävimme vanhempieni luona suihkussa ja - heh - veimme sinne pahvilaatikollisen tiskejä tiskikoneeseen. Käsin voisi tietysti tiskata...jos olisi toimiva pesuallas. Ihan kauheasti ei kiehdo ulkona vadissa tiskaaminen, vaikka melko lämmintä päivisin onkin. Pääosin olemme syöneet pahvilautasilta ja juoneet pahvimukeista, mutta kissat ovat saaneet ruokansa posliinilautasilta. Pahvilautanen on liian kevyt leikkisälle kissalle.



Tältä näyttää vessan viemäri sukitettuna. Aika söpö.


Vähän väsynyt päivä. Pelotti kovasti, mitä lattiasta löytyi eikä sieltä mitään ilahduttavaa löytynyt. Tai no, ei sentään mitään ruumiita ollut ainakaan tuohon kohtaan haudattu.

PS: Vesivessa vietiin meiltä taas seuraavaksi kahdeksi päiväksi. SE vessa on nyt taas käytössä ilmeisesti vielä kaksi päivää. Ei tässä muuta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen sukka on putkessa

Remontin toinen päivä aukeni aurinkoisena (sehän teitä kiinnostaa). Nautin aamulla lavuaarista ja vessasta, jopa ilman ovea, sillä tiesin, että tänään illalla ne olisivat vain kaunis muisto. (Kuvassa oleva Teletappien Nuu-nuun näköinen laite työskentelemässä katollamme selostetaan tuolla myöhemmin tekstissä) Kun riski realisoituu Tein töitä aamupäivällä kotoa ja onneksi teinkin. Tyypit saapuivat työmaalle ajoissa ja ryhtyivät hommiin: viemäreitä pestiin ja kuvailtiin. Ja eilinen pieni varoitus keittiöstä lähtevästä pystyviemäristä realisoitui. Riskinä näissä remonteissa on aina se, että vanhoissa viemäreissä onkin jokin isompi vika. No, keittiöstä alaspäin lähtevä viemäri on kuvattu jo vuonna 2004-2005 ja silloin todettiin, että se tekee hassun mutkan ennen kuin lähtee jatkamaan. No, se hassu mutka on ilmeisesti silloin jo ollut hajonnut viemäri, mutta keittiön viemäreille tyypillinen rasvakerrostuma oli sen peittänyt. Jee. Sen hajonnut osa on todennäköisesti kalliota va

SE vessa aiheuttaa hihitystä ja uteliaisuutta

Tämän viemärisukitusremontin näkyvin ja haittaavin osa lienee tuo vessattomuus tai ehkä enemmänkin puuttuvien vessojen korvaamistapa. En oikein tiedä, että miksi se tuntuu niin vaikealta. asialta. Mutta kun se tuttu pytty nököttää pihalla ja lattiassa on vain reikä, ihminen taantuu. Eilen saimme vielä käyttää yhtä vessaa, john tuli vettä lavuaariinkin. Ovea meillä ei vessassa enää ollut, mutta talon arkkitehti on selvästi fiksusti pohtinut, että vaikka ovea ei olisi, mistään ikkunasta ei vessaan näe. Sohvalle ja ruokapöytään toki näkyi komeasti. Kun eilen kuulimme, että saamme tuon "saavin, jossa on jätesäkki ja johon laitetaan pellettejä", olimme megajärkyttyneitä. Suoraan sanoen kävin katsomassa kilpailjoiden sivuilta, että mitäs he nyt sitten lupasivatkaan. Saimme tosiaan sukitusta suunnitellessamme neljä tarjousta, joiden väliltä valitsimme. Emme valinneet halvinta emmekä kalleinta. Joku firma lupasi bajamajan, joka ei sekään kyllä mitään lämpimiä tunteita he