Siirry pääsisältöön

Vessassa ei ole ovea

No niin. Ensimmäinen remppapäivä on takana.




Olo on hiukkasen tuollainen. 


Suojautuminen on kaiken aa ja oo


Olin kouluttamassa koko iltapäivän ja sain sitten kotoa viestejä välillä. Ensimmäisen päivän puuhina kaikki työkohteet (vessat ja keittiö ja suihku ja sauna ja taloa muutenkin) suojattiin. Sellaista valkoista suojaliinaa on kymmeniä metrejä pitkin taloa. Kaikki alueet, missä sitä sukitusainetta ja koneita liikutellaan, on suojattu. Ihan kaikki. Ja teipattu todella tehokkaasti.

Vessanpytyt on irrotettu ja altaat peitetty. Katso autenttinen kuva alta.





Annan mielelläni kiitosta hyvin tehdystä työstä ja tämä suojaus on kyllä tehty ihan mahdottoman huolella! Ja tuo valkoinen suojamuovi on sellaista pehmeää eli tosi mukavaa jalan alla.

Mutta se, että meille sanottiin etukäteen, että meillä hyvinkin saattaisi olla toinen puoli talosta käytössä, kun toista tehdään, siis vessoista, oli kyllä aika lailla humpuukia. Ei näillä tyypeillä sellaisesta ollut tietoakaan, se oli myyntivaiheen toiveajattelua eikä realisoitunut eikä realisoidu. Jos  se olisi onnistunut, olisi osan aikaa vessoja ollut käytössä kaksi samaan aikaan suihkun kanssa ja osan aikaa olisi sitten taas ollut keittiö ja yksi vessoista käytössä. No ei ole. (Kuten sanottu, talo on pitkä ja viemäriputkea on paljon.)

Tämä on taas niitä asioita, joissa koen, että menimme halpaan. Myyjähän voi luvata ihan mitä vaan eikä hän ikinä tapaa edes näitä asentajia, jotka sitten taas ovat ne ainoat, jotka työn osaavat. Eikä meille luvattu 100%:isesti, että jokin vessa olisi käytössä. Sitä pidettiin kuitenkin niin mahdollisena, että hiukan laskimme sen varaan. Ammattitaitoinen - kyllä, nämä tyypivat vaikuttavat oikeasti osaavan homman - asentaja sen sijaan taas hymyili taas, että kaikenlaista sitä mennään lupailemaan. Eikä näille asentajille ollut sellaisesta edes puhuttu. 


Kissanvessa, kuivakäymälä ja irtonainen pytty






TÄNÄÄN illalla meillä on vielä käytössä siis yksi vessa ja yksi lavuaari. Vessassa ei kuitenkaan ole ovea.  (Se on tuo, josta on kuva tuolla ylempänä.) eikä pytty ole kiinni lattiassa. Olohuoneen sohvalta on suora näkymä vessaan. Onneksi olemme kotona kahdestaan. 

Huomenna saamme ekovessan eli kuivakäymälän. Kuulostaa  suhteellisen sivistyneeltä, eikö?  


No arvatkaa. 



Tällaisen viestin sain töissä ollessani. Pardon my French. En yleensä käytä noinkaan voimakkaita sanoja missään yhteyksissä (en myöskään kiroile koskaan, mutta katsotaan, miten tässä vielä käy).





Saamme siis itsellemmekin kissanvessan. Kissoille on toki käytössä ollut jo monet vuodet oikein kätevä pellettivessa. Mutta siis kissoille.

Tuota ekovessaa - tai mikä ämpäri se nyt sitten onkaan - ei saa sijoittaa mihinkään vessoista, koska ne ovat työmaa-aluetta. Kukaan lapsista ei tietystikään halua, että se sijoitetaan heidän huoneeseensa. Meidän makuuhuoneemmekaan ei käy sijoituspaikaksi. Koska, no, ei käy. Pannuhuone: työmaa-alue. Saunan pukuhuone: kulkureitti työmaalle suihkuun ja saunaan. Ainoa suljettu tila, jonka keksimme, on - tadaa! - kylmäkellari! Talvisodan hengessä tai ainakin puuseeromantiikalla tässä siis kakimme seuraavat ajat. (Epäilenpä. Arvelen, että työpaikkojemme ja kahviloiden vessat tulevat tutuiksi.)

No juu. Me hienohelmat täällä skitsoilemme. Ja lähdemme kohta vanhempieni luo suihkuun. Ei se ole ongelma.


Vinkkinurkka



Kerään tähän nyt kuitenkin matkan varrella vinkkejä muille viemärisukitusta pohtiville.


VINKKI: Tarkista, minkälainen ekovessa sinulle luvataan remontin ajaksi.

(En toki voi vielä ihan aidosti kauhistella sitä vessaa, jonka saamme, sillä sehän voi olla vaikka hieno. Mutta kuitenkin. Se tulee huomenna. Aamulla tyypit tulevat töihin ennen kahdeksaa. Minä teen aamupäivän töitä kotona. Ja vessassa ei ole ovea. Eikä sitä ekovessaa vielä missään. Ei, ei viitsitä kuvitella, uskallanko juoda kahvia aamulla.)


VINKKI: Jos remontti myydään sinulle jollakin tietyllä aikataululla jonkin tietyn spesiaalitaitoisen osaajan aikataulun mukaan (koska VAIN HÄN osaa sinun hankalan kohteesi arvoisesti tehdä töitä), varmista, että tämä erikoisekspertti sitten tulee myös työmaalle.


VINKKI: Jos pyydät useita tarjouksia (kuten syytä aina on!), ja joku firmoista tarjoaa sinulle jotain etuuksia, muista kinuta niitä samoja muiltakin. Yksi näistä firmoista - jota emme valinneet - mainitsi, että saisimme kylpylälippuja Caribiaan remontin ajaksi. Sanonpa vaan, että nyt kyllä kelpaisi. Ehkä käyn tutustumiskäynneillä eri kuntosaleilla...?


VINKKI: Pyydä realistinen arvio työhön käytettävästä ajasta. Muut firmat arvioivat, että remonttiin menisi viikko, siis viisi arkipäivää. Tämä valitsemamme firma oli ainoa, joka arveli käytettäväksi ajaksi kaksi viikkoa. Todennäköisesti remppa valmistuu hiukan etuajassa, mutta jos olisimme varautuneet vain viikkoon, harmittaisi se pidennys aika lujasti. Nyt päivänkin lyhennys tuntuu palkinnolta. Jos aika ei siis ylity. Emme vielä ilakoi kuitenkaan.





Yhteenveto tästä päivästä:


Ihan hyvinhän tämä menee. Massiivinen operaatio menossa. Tänään on vielä vessa käytössä. Ilman ovea, mutta vessa nyt kuitenkin. Tyypit vaikuttavat mukavilta ja ammattitaitoisilta.

Huomenna odotettavissa:


Viemärit pestään ja kuvataan ennen sukituksen alkamista. Vessakäyntejä talvisodan hengessä.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen sukka on putkessa

Remontin toinen päivä aukeni aurinkoisena (sehän teitä kiinnostaa). Nautin aamulla lavuaarista ja vessasta, jopa ilman ovea, sillä tiesin, että tänään illalla ne olisivat vain kaunis muisto. (Kuvassa oleva Teletappien Nuu-nuun näköinen laite työskentelemässä katollamme selostetaan tuolla myöhemmin tekstissä) Kun riski realisoituu Tein töitä aamupäivällä kotoa ja onneksi teinkin. Tyypit saapuivat työmaalle ajoissa ja ryhtyivät hommiin: viemäreitä pestiin ja kuvailtiin. Ja eilinen pieni varoitus keittiöstä lähtevästä pystyviemäristä realisoitui. Riskinä näissä remonteissa on aina se, että vanhoissa viemäreissä onkin jokin isompi vika. No, keittiöstä alaspäin lähtevä viemäri on kuvattu jo vuonna 2004-2005 ja silloin todettiin, että se tekee hassun mutkan ennen kuin lähtee jatkamaan. No, se hassu mutka on ilmeisesti silloin jo ollut hajonnut viemäri, mutta keittiön viemäreille tyypillinen rasvakerrostuma oli sen peittänyt. Jee. Sen hajonnut osa on todennäköisesti kalliota va

Kun ei menekään putkeen

Täsmennetään heti alkuun, että sukitus etenee kuin tanssi! Kaikki hoituu. Mutta tässä ympärillä ei sitten menekään ihan putkeen. Aiemmin mainitsemani keittiön viemärin "kuoppa" siis todella osoittautui reiäksi. Odottelimme torstaipäivän timanttisahaajaa, joka ei saapunutkaan ja reiän todellinen luonne piinasi koko viikonlopun. Todella piinasi ja painoi, uniin asti. Aamuseitsemän jälkeen maanantaina vastaanotin sitten reippaan yksilön, joka useamman tunnin poraili ja lopulta kantoi ison laatan lattiaa talosta ylös ja ulos. Yksi lattialämmitysputki jouduttiin katkaisemaan, mutta siitä tuonnempana. Tämä kuva on varoitus kaikille vanhassa talossa asuville. Rempatkaa ne viemärinne ajoissa. Suurin osa meidän viemäreistämme oli vallan mainiossa kunnossa, mutta tämä sitten ei.  Jep. Putkessa ei ollut "reikää" vaan siitä oli kadonnut koko pohja noin puolen metrin matkalta. Jippiaijei. Tässä kohtaa, kun timanttisahaajan ja sukitustyyppien kanssa ihmett

SE vessa aiheuttaa hihitystä ja uteliaisuutta

Tämän viemärisukitusremontin näkyvin ja haittaavin osa lienee tuo vessattomuus tai ehkä enemmänkin puuttuvien vessojen korvaamistapa. En oikein tiedä, että miksi se tuntuu niin vaikealta. asialta. Mutta kun se tuttu pytty nököttää pihalla ja lattiassa on vain reikä, ihminen taantuu. Eilen saimme vielä käyttää yhtä vessaa, john tuli vettä lavuaariinkin. Ovea meillä ei vessassa enää ollut, mutta talon arkkitehti on selvästi fiksusti pohtinut, että vaikka ovea ei olisi, mistään ikkunasta ei vessaan näe. Sohvalle ja ruokapöytään toki näkyi komeasti. Kun eilen kuulimme, että saamme tuon "saavin, jossa on jätesäkki ja johon laitetaan pellettejä", olimme megajärkyttyneitä. Suoraan sanoen kävin katsomassa kilpailjoiden sivuilta, että mitäs he nyt sitten lupasivatkaan. Saimme tosiaan sukitusta suunnitellessamme neljä tarjousta, joiden väliltä valitsimme. Emme valinneet halvinta emmekä kalleinta. Joku firma lupasi bajamajan, joka ei sekään kyllä mitään lämpimiä tunteita he